Suc de piersici


Piersicile sunt considerate adevărate comori ale naturii, atât datorită faptului că sunt extrem de savuroase, cât şi pentru că aduc nenumărate beneficii sănătăţii.

Energizante, hidratante, răcoritoare… acestea sunt proprietăţile piersicilor. Ce poate fi mai bun în zilele caniculare de vară decât o piersică zemoasă, care ne potoleşte setea sau câteva caise care ne dau energie şi ne ajută să scăpăm de oboseală! Au un conţinut scăzut de calorii şi nu conţin grăsimi saturate, însă abundă în minerale, vitamine şi alţi compuşi cu rol important în menţinerea unei stări de sănătate optime.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne oferă şi alte motive pentru a mânca piersici şi caise zilnic. Aceste fructe conţin 86%-87% apă, ceea ce le recomandă în prevenirea deshidratării. Apa conţinută de caise şi de piersici are avantajul că potoleşte setea pentru mai mult timp decât atunci când bem o cantitate mare de apă. De asemenea, piersicile şi caisele ajută la eliminarea acidului uric din organism, fiind recomandate persoanelor care suferă de gută şi de boli inflamatorii (poliartrite reumatoide).

Piersicile conţin multă vitamina C, cu efect antioxidant, care ajută corpul să îşi dezvolte rezistenţa la infecţii şi să lupte împotriva radicalilor liberi. De asemenea, sunt utile pentru sinteza conexiunilor ţesuturilor din organism.