Suc de pere

 

Perele sunt unele dintre primele fructe cultivate în lume. Zemoase şi aromate, ele reprezintă atât un desert delicios, cât şi un remediu natural de toamnă.

Aceste fructe conţin substanţe benefice organismului şi sistemului imunitar. În afară de celuloză şi clorofilă, perele conţin calciu, săruri minerale, fier, fosfor, potasiu, dar și vitaminele C, A şi B. Zaharurile prezente în pere sunt uşor digerabile, fiind indicate pentru persoanele diabetice sau cu probleme la stomac.

Medicii recomandă perele în tratarea unor afecţiuni precum cele cardiovasculare şi renale, pentru prevenirea virozelor şi a deficienţelor imunitare. Cele mai importante proprietăţi ale perelor sunt cele laxative, nutritive, remineralizante şi diuretice, fiind un adevarat balsam pentru sistemul digestiv.

Perele combat efectele stresului şi ale anemiei, înlătură oboseala şi sporesc capacitatea de producere a celulelor cu rol imunitar. Bogate în apă, cu o densitate mare de substanţe nutritive şi bogate în fibre, aceste fructe potolesc excelent şi setea şi foamea. Conţin fructoză, care fiind lent absorbită de organism, dă senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp (spre deosebire de zahărul din dulciuri, de exemplu, care este energizant doar pe moment, fiind absorbit rapid).