Suc de coacăze negre


Coacăzele negre sunt fructe bogate în vitamine: A, B, C, P, PP și minerale: fier, potasiu, calciu, fosfor, brom, zinc și mai ales mangan și magneziu. În plus, sunt bogate în fenoli vegetali activi, acizi grași, taminuri și substanțe pectice.
Coacăzele negre conţin vitamina C într-o formă care se dovedeşte a fi cea mai stabilă din toate fructele, rezistând la căldură şi oxidare. Aceste fructe revitalizează rapid organismul, ajută la reechilibrarea metabolismului, normalizează activitatea nervoasă, măresc acuitatea vizuală, elimină anemia, favorizează procesele de creştere şi de refacere, măresc imunitatea naturală a organismului.

Sucul natural de coacăze negre, despre care un proverb german spune că „este sănătos ca sângele de urs” stimulează formarea hematiilor și compensează deficitul de fier, fiind eficient în combaterea oricărui tip de anemie. Coacăzele negre cresc acuitatea vizuală (inclusiv cea nocturnă), favorizează corectarea anumitor deficienţe ale vederii, între care miopia progresivă, atenuează oboseala vizuală. Sucul stimulează formarea ţesuturilor, în special a oaselor, de aceea este benefic pentru copiii în creştere.

Au un conţinut bogat în mangan, cu rol în reglarea activităţii unor hormoni (îndeosebi a celor sexuali), în formarea sângelui şi a laptelui; stimulează activitatea sistemului nervos central.